Rosana Telarović (Beograd, 1976) je završila studije (u rangu od 300 ESPB bodova) na Odseku unutrašnja arhitektura Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu 2001. godine. U periodu 2002 – 2004. godine radi kao slobodni umetnik, dizajner enterijera, nameštaja i grafike. Od 2005. se intenzivno bavi scenskim dizajnom. Učestvovala je u kreiranju televizijskih scenografija, kao i scenografija za muzičke i druge scenske nastupe.
Osnovala je studio za projektovanje i izvođenje Romb (2006), gde radi kao dizajner enterijera. Kao dizajner enterijera, scenograf, glavni projektant ili menadžer radila je na brojnim projektima u zemlji i inostranstvu. Mnoge projekte potpisuje samostalno, kao i veliki broj projekata sa projektantskim timom.
Od 2013. godine je zaposlena na Računarskom fakultetu u Beogradu kao nastavnik u oblasti oblikovanja enterijera.

Projekti (izbor)

⋅  Koncept dizajn za adaptaciju hotela Bristol, Beograd, Srbija, 2016.
⋅  Idejno rešenje, glavni projekat i koordinacija na izvođenju radova za montažno-demontažni objekat kafea Red Bull GmbH, Gstaad, Švajcarska, 2015.
⋅  Izvođački projekat, nadzor i koordinator na izvođenju radova za poslovni prostor kompanije Microsoft Co, Beograd, Srbija, 2014.
⋅  Glavni dizajner – scenograf za TV studio Al Jazeera Balkans, Beograd i Zagreb, 2013/14.
⋅  Idejno rešenje, saradnik na glavnom projektu i nadzor na izvođenju radova za OSCE, poslovni prostor, Beograd, Srbija, 2013.
⋅  Glavni dizajner i projektant na poslovima idejnog i glavnog projekta eneterijera sportskog kompleksa Stade de Franceville za Afrički kup nacija CAN, Franceville, Gabon, 2010 -2012.
⋅  Idejno rešenje i nadzor na izvođenju radova za kompaniju P&G, Procter&Gamble d.o.o., poslovni prostor, Beograd, Srbija, 2012.
⋅  Rukovodilac projekta, glavni projekat i nadzor na izvođenju radova za Ernst&Young d.o.o., poslovni prostor, Beograd, Srbija, 2012.
⋅  Samostalni projektant na idejnom i glavnom projektu enterijera kao i nadzor na izvođenju radova poslovnog prostora firme Euro ICL d.o.o., Beograd, Srbija, 2011
⋅  Glavni dizajner i projektant na poslovima idejnog i glavnog projekta enterijera kompleksa Olimpijsko selo, Bongovil, Gabon, 2010-2011.
⋅  Projektant i asistent scenografa na velikom broju muzičkih festivala, scenografska rešenja za nekoliko TV studija
⋅  Glavni projektant i idejna rešenja za adaptaciju nekoliko privatnih vila u zemlji i inostranstvu