DIZAJN KAO VIŠEMEDIJSKA UMETNOST

Računarski fakultet u Beogradu (Katedra za multimedijalni dizajn) organizuje besplatnu radionicu dizajna namenjenu učenicima gimnazija, srednjih umetničkih i tehničkih škola.

Cilj radionice je da se kroz praktičnu i teorijsku nastavu interesenti upoznaju sa standardima (akademskih studija) multimedijalnog dizajna. Izdvajaju se teme iz domena ilustracije, animacije i dizajna. Vrše se analize i poređenja relevantnih primera, te kritike i korekture radova učenika.

Učenici će moći da kreiraju ilustracije, te da korišćenjem softvera za obradu slika i generisanje/komponovanje video i audio materijala kreiraju radove relevantne za upis studija dizajna. U upotrebi će biti softveri za oblikovanje vektorske grafike, kao i softveri za video i audio produkciju.

Radionica se održava na Računarskom fakultetu (uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera), u studijima za dizajn na adresi Knez Mihailova 10, 8. sprat. Radionica obuhvata 10 časova i izvodi se tokom februara  (subota, 20.2. i nedelja, 21.2.2021. od 10 do 15 časova). Broj mesta je ograničen.

Prijavu za pohađanje radionice poslati najkasnije do srede, 17. februara 2021. na mejl radionica@raf.rs. U prijavi kandidati treba da dostave sledeće podatke: ime, prezime, razred, naziv škole koju pohađaju i kontakt mejl ili telefon.

Radionicu vodi umetnički saradnik Katedre za multimedijalni dizajn Teodora Jonić, diplomirani dizajner.

Instagram: https://www.instagram.com/rafinerija_/?hl=en